• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Pärla: Jag bytte stigbyglar från mina älskade plaststigbyglar till sådana hemska i metall. Usch, vad de begränsar och stör mig! De förstörde hela första delen av ridturen. Efter ett (halvt) varv runt dahlseda red jag och Pärlahäst även idag lite på LP. Men eftersom jag egentligen inte var jättesugen, och inte heller särskilt fokuserad så struntade vi i formen och kämpade på med något annat istället - nämligen galoppfattningar i määängder.
   
  Det är väl kanske inget direkt problem, men att sakta av till skritt/göra halt från galopp är inte vår starka sida. Så det var det vi höll på med. Lugn, samlad galopp (jättefin i höger!) och avbrott till skritt/halt för att därefter fortsätta i galopp.
   
  Vänster galopp fungerade inte riktigt lika bra. Hon engagerade sig inte och typ ansträngde sig inte så mycket? Galoppen blev orytmisk och inte alls rund, utan fyrtaktig och det var precis att hon höll den. Så sen började jag driva mer och då blev den bättre men det på bekostnad av halterna. Hon försvarde sig med att trava några steg vilket störde mig eftersom hon inte riktigt verkade försöka. Så ett par gånger tog jag tag i henne lite kraftigare och ryggade lite och visst blev det bättre men det är ju inte direkt den vägen man ska ta... Aja, bättre blev det iaf.
   
  Vi höll oss på mycket volter samt gjorde sepentinbågar med en halt över medellinjen varje gång. Det vi nog gjorde allra mest var att galoppera på en åtta med en halt och ny galopp varje gång vi skulle påbörja en ny volt.
   
  I höger skötte hon det bra, men så har vi ju problem i vänster. Till slut fattade hon ju att hon skulle bryta av på det stället, så då tappade vi galoppen redan när vi vände upp där och det var ju inte rätt. Efter lite mer nötande så flyttade jag halten till andra sidan volten (alltså på kortsidan) och då gick det bra. Så efter lite raka spår så avslutade vi och travade hem, Fin Pärlis! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.