• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Min hästdag började med hingsten och ja, vad ska jag säga? Han har visat prov på rörelser från en betydligt högre skola! Haha, men det är iaf inga problem att sitta kvar trots lufthopp och liknande *peppar peppar ;)* tack vare att han är ganska bastant och hyfsat stadig. Kul kille! För att uppdatera lite extra kan jag berätta att han just nu lär sig rätt galopp och att söka sig till en vettig form.
   
   
  Jag och Emil åkte och snokade lite innan han började jobba och jag har hört talas om en ny bro men inte sett den?! Så vi tog reda på vad den var och det ledde i sin tur till att jag och Aleccis kunde prova en ny runda! :)
   
  Vi började i skogen och red vad jag brukar kalla "Hedbrantarundan", men när vi kom ut på stora vägen följde vi inte den, utan istället red vi rakt över och senare invigde vi bron. Dock var inte A så himla sugen på att göra det själv, så jag fick hoppa av och leda henne över. Inga problem! Sedan red vi över asfaltsvägen igen och vidare på grusväg som därefter blev skogsväg. Denna rundan kallar vi "Birgersson/Birgerssonrundan" och där kom jag på att A inte har blivit riden där än. Så hon fick se mycket nytt idag (eller se var att ta i - det var kolsvart). Vi mötte ett annat ekipage och det var inga problem, förutom att hon provade att vända efter att vi hade fortsatt åt varsitt hål.
   
  En stund senare, när vi följer en skogsgrusväg så ser jag en mörj gestalt längre fram men kan inte bedöma vad det är. En människa? Ett ekipage? Inte vet jag. Men A började vända och ha sig. Sen fick jag fram henne och då var det trav i raskt tempo som gällde. Då såg jag att det visst var en älg, haha. Så älgar var hon visst inte så förtjust i. Jag tror för övrigt att det var första gången hon fick "se"/känna lukt av en älg. (Det är inte så vanligt med älgar där hon kommer ifrån och på de ställen hon har bott på.) Ännu mer nytt, alltså.
   
  Därefter gick det bra igen, om något lite fort. Och vi tog sällskap en bit med det ekipaget vi mötte tidigare. På denna rundan har vi i stort sett bara travat. Men inte riktigt så jämnt lugnt som jag hade velat. Men så var det ju ny runda med = hon är extra mycket framåt. För att galoppera lite så passade vi på att ta lite galopp i byn på hemvägen.
   
  Rundan tog ca 1h 15 min med våra vändningar och det tempot vi höll. Någon gång nästa vecka ska vi rida den rundan igen, men då när det är ljust!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.