• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Angående gårdagens träning: Jag kom ihåg en till sak Lasse sa igår angående att Aleccis "väjar" för hindren. En linje var det till exempel tre språng mellan först ett sockerbitshinder och därefter en oxer. Han sa då att hon inte förstår att hon ska få in tre språng där för hon är så ojämn i sprången - och även det håller jag med om! För var tydligt det var när jag red markerbetet mellan två bommar. När jag väl fick ner henne i jämna språng så var det så himla enkelt; bara att sitta med liksom. Men så fort hon brusade upp och jag fick ta tag i henne så blev det inte alls samma sak. På träningen så huxflux ramlade poletten ner och det kändes också så himla tydligt. Då var det inga problem, utan hon fixade det. Visst försökte hon dra på tempot en del, men känslan var ändå annorlunda och jag kände tydligt hur hon fick ifrån "no way!" till "ahaa".
   
   
  Första gången jag hoppade med henne, efter att jag hade köpt henne, så visade hon tydlig hälta dagen efter. Därför hade jag faktiskt en liten känsla av oro innan jag red iväg med A idag. Det var lite upp till bevis om det bara var det som vi vet om, eller om det i själva verket finns något annat som ligger och lurar och som uppkommer efter ansträngning som hoppning. Men det fanns ju ingen anledning att oro sig! Hon var ren, pigg och glad! Tanken var att försöka ta ett lite försiktigare joggpass två varv runt dahlsedarundan. Men så är det ju inte världens smidigaste häst att bara dra ut och jogga med. Så det blev väl som ett vanligt pass ungefär. Hon var iaf fin! Det är framför allt på ett ställe, eller jao, två kom jag på nu, som hon alltid blit hypertaggad. Alltid på just de ställena. Annars var hon hyfsat lugn hela tiden och det är verkligen en skön känsla att hon väntar bättre nu än vad hon gjorde tidigare. 45 minuter var vi ute och red.
   
   
  Därefter tog jag ut Pärla lite. Kratsade hovarna, pysslade, rättade till täcket och sådär. Vi gick neråt en bit och därefter lät jag henne trava uppåt. Jag tycker det är så himla svårt att se hältor bak om de inte är väldigt tydliga. Först såg jag inget, så jag misstänkte såklart att jag som vanligt suger på att se hältor bak, som sagt. Så jag la handen/armen på rumpan för att känna efter, medan hon fortsatte trava och inte heller då rörde hon sig orent. Så förhoppningsvis är hon på bättringsvägen "på riktigt". Anledningen till att det var lite extra svårt att se var ju att hon såklart är lite stel nu när hon har stått. Gallan är inte mjuk än, men den är inte alls lika stenhård som den har varit. Jag masserade in med arnikan och därefter fick de gå ut igen.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.