• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Vi red i skogen och i byn; dahlseda + flugeby. I snön! Dock inte så mycket (det var rätt lagom faktiskt = inga snöstyltor i hovarna och mjuka snöfria grusvägar) men det var så mysigt. Skriver som de på västkusten; hög mysfaktor. :)
   
  Snö = lite kallare = mer syre i luften = pigg häst! Men även att hon var lite piggare så väntade hon hyfsat bra. Vi hade väl lite diskutioner till och från, men det är inte alls som förr. I början så lät jag henne rulla på lite, i vanligt motionssyfte, men sedan fokuserade jag mer på lydnad. Skritt - trav - skritt - trav - skritt - trav. När det fungerade bra, gjorde vi det lite mer avancerat; skritt - trav + skänkelvikning över vägen - skritt - trav + skänelvikning över vägen - skritt osv. Hon var så fin! Det gick faktiskt över förväntan till och med. Därefter lät jag henne göra samma sak som i början, men i galopp; skritt - galopp - skritt - galopp. Helt okej där med, men det är verkligen viktigt med försiktiga fattningar för att hon ska ligga kvar i ett lugnt tempo. Det blev väl ett par små, korta travsteg ibland, men jag kan inte vara annat än nöjd. "Problemet" som uppkom av detta var således att hon vägrade trava. Hon blev för taggad för att klara det. Så det tog rätt lång tid att få några travsteg. Efter sista galoppen (fattade inte galopp förrän hon travade rent och fint) så travade hon av fint utan galopptendenser. Det är kul att rida denna häst!
   
  I efterhand förstår jag att jag borde ha gjort tvätom med "övningarna" och börjat med galopp-skritt:en och därefter trav - skritt:en - i träningssyfte. Hon måste kunna trava lugnt och bra även efter många galoppfattnigar.
   


  Kommentarer
  Olivia Gustavsson

  sv. tack! :D nej det är aldrig kul med när den kommer..

  2012-11-29 @ 20:45:52 | URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se
  Olivia Gustavsson

  sv. tack! :D nej det är aldrig kul med när den kommer..

  2012-11-29 @ 20:45:53 | URL: http://oliiviiagustavsson.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.