• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A - lite mer detaljer

  Vi börjde med att rida dahlseda. Skritt, trav och lite galopp hann vi med, sedan skulle vi passera en traktor som lossade lite timmer från det de skördar i skogarna (som jag INTE tycker om...  Så onödigt, men jag vet att de måste).
   
  Hon gjorde sina snurrar några gånger men när vi väl närmade oss så bara gick/småtravade vi förbi och precis efteråt kunde vi göra halt. Så det är klara framsteg då vi inte ens kunde passera den sist, utan han stängde av den (föraren var vänd bakåfram och såg oss inte, därav att vi kunde träna på att ta oss förbi med allt "på"). Egentligen gillar jag inte när människor i olika typer av maskiner/fordon ska vara "snälla" och stänga av. För det är inte snällt, det förstör istället för oss. Jag vill ju träna så att vi så småningom ska passera. Men det kan ju inte de veta, såklart.
   
  Efter att vi hade passerat det ekipaget och därefter gjort halt, så fortsatte vi och både travade och galopperade lite längs grusvägen. Hon var till och med så "lugn"/medgörlig att vi kunde kompromissa att nästan alltid ta rätt galopp. Antingen mha ett byte eller ny fattning. FRAMSTEG!
   
  När vi vände uppåt så såg jag min goda vän vara ute, så där blev vi stående en ganska bra stund. A stod helt still hela tiden förutom när jag flyttade henne för att det kom en bil. Helt kolugn har hon och det är skönt att hon har tålamod. Efter vår pratstund red vi vidare och även det gick bra. Vi tog ett varv runt flugebyrundan med innan vi red hem och visst blir hon svettig. Men inte helt plaskvåt som hon blev tidigare.
   
  Jag är nöjd med dagens ridning även om det inte var så mycket ändå. Det enda jag kan tycka är tråkigt nu är att hon ska stå imorgon. Jag vill ju riiiidaaa! :) Men så är det. Jag låter henne ta det lugnt ungefär var tredje dag. Däremot har jag starka funderingar på att plocka fram klippmaskinen igen. Det behövs. Men det lär nog inte bli imorgon i så fall, utan någon gång framöver när jag vet lite mer hur det ser ut med jobb = hur mycket hon ska gå i vinter. (Ska på intervju på torsdag.)
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.