• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • "Vintervilan"

  Pärlas vila blev 3 veckor och 3 dagar, och det kan väl kännas ganska lagom för en tant i sina bästa år?
   
  Aleccis vila blev 1 vecka och en dag. Det verkar ha varit ganska lagom för henne - men framför allt för mig! Fasen, jag vill ju rida min "nya" häst! Haha, och hon skulle nog klättrat på väggarna (eller staketet) om hon skulle stå längre.
   
  Jag kan ändå inte låta bli att jämför Aleccis med Tola. Tola var lagom pigg, lagom känslig, och en trevlig häst. Och hon sköt iväg en som en katapult när hon var extra glad, haha. Aleccis är ännu piggare, ännu känsligare och också en trevlig häst. Men även nu, (och likadant vid förra vilan) så gör hon inte en antydan till att bralla eller liknande. Lite synd kan jag tycka. Jag uppskattar om de visar att de är glada. Aleccis är väldigt glad, men snäll. Alltid snäll. Vilket faktiskt kan kännas rätt tryggt för jag vet inte hur "kul" det hade blivit i längden om hon skulle sparka och leva hejvilt vid varje galopp. Känns om jag har full upp med att hålla henne i ett vettigt tempo. Antingen har hon väl fått stryk om hon har busat (vem vet?) eller också så är det en "bus-fri" häst som kan behärska sig. Hon har ju bara vad jag sett busat runt i hagen (med bocksprång) en enda gång.
   
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.