• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sumering av tävlingar 2012 - NOVEMBER & DECEMBER

  v 44 | 3 November | Lokal | Växjö RK | LC/80 cm + LB/90 cm | PÄRLA
  Resultat: LC/80 cm: 0 fel, LB/90 cm: 4 fel (nedslag).
   
  Detta är en tävling jag kommer minnas länge. Jag skriver ofta att hon är "pigg och glad" på tävling - för det är hon. Men denna dag slog hon alla rekord! Jag har aldrig under våra 6 år varit med om att hon har varit SÅHÄÄR glad och stark som hon var här. Det var som att sitta på en kanon. Hon var laddad och supertaggad på att få komma ut på tävling igen.
   
  När hon är så otroligt glad blir hon även stark. Sjukt stark. Jag som bara red med tredelat tränsbett hade inget att säga till om så jag försökte inte ens. Jag lät henne vara tung och ligga på. Tyvärr blir hon inte särskilt ridbar då, och sprången blir ganska flacka.
   
  I första klassen så var hon helt galen - eller jao, så galen en gammal fjording kan bli. När jag bad om galopp och lagom tempo, så satte hon självmant iväg i FULL FART! Man hörde hur famskydden slog emot i kurvan mot hindret - såå mycket drog hon på. Jag fick längre och längre tyglar, ju fler hinder vi hoppade. Så hon blev om än ännu flackare, men vi kom runt felfritt. På framhoppningen till nästa klass så var hon ännu värre än tidigare. Jag fick inte ut henne någonting i kanterna utan vi låg på varv efter varv på stora mittvolten, runt hindren. Som tur var så var det inte många ekipage där inne, men ändå. Jag ville ju inte att hon skulle springa sig trött, och eftersom jag inte fick ut henne kunde vi inte hoppa. Men det fick helt enkelt bli omhoppningsvägar till hindren (hon hade MAX ett rakt galoppsprång innan hindren). Jag lovar, hon var helt opåverkbar- bara sprang. Haha, men mig roar det bara. Jag blir lycklig av att hon är glad.
   
  Inne på banan så är första hindren en linje längs långsidan, i vänster varv. Jag får inte ut henne över huvudtaget och istället för att bara låta henne gå, så driver jag (VARFÖR, VARFÖR, VARFÖR?! -.-) och liksom skjuter in henne i första hindret. Första hindrets frambom. Det lägsta och lättaste på hela banan. Grrr. Efter det blev jag sur på mig själv och slutar rida. Jag glömmer allt vad min plan var och resten blir sjukt fult och hemskt ridet. Men vi tar oss runt utan fler fel. Jag var inte nöjd, men ändå var jag glad över hennes lycka. Att jag skulle gör en sådan miss och sumpa det?! Onödigt. Det stör mig fortfarande :P
   
  Det var min och Pärlas sista tävling för 2012 och den glädjen, den passionen hon har för detta och den viljan. Ojojoj, min bästaste stjärnhäst<3 (Och folk snackar om att pensionera henne!)
   
   
   
  Inga tävlingar/PnJ's i december.


  Kommentarer
  Anonym

  Hej! Jag undrar om Pärla har några föl och iså fall, vad heter de?

  2013-10-30 @ 19:35:51


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.