• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sumering av tävlingar 2012 - JUNI

  v 22 | lördag 2 Juni | Lokal-regional | Norrahammar-Taberg | LB/1m + LB+5/1.05m | MELLONIE
  Resultat1m: 4 fel (nedslag), debut 1.05m: 12 fel (stopp + två nedslag).
   
  Hon har aldrig varit så fin på framridningen som hon var här inför LBn. Helt fantastisk. Jag bara åkte runt och njöt medan jag värmde upp henne. Finponny! På banan var hon också bra, men tyvärr la jag upp tempot lite väl och vi kom jättenära första hindret. Så det blev ett hemskt kråkhopp där hon verkligen försökte vika sig dubbel, men trots det rev vi (grovt). Det är aldrig kul att riva första hindret! Resten var felfritt, och bra känsla så då var det ännu mer typiskt att vi rev första.
   
  I nästa klass var det tre olika "klasser"/avdelningar; avd A, finalen i Sweland och avd B - i den ordningen. Trodde jag! Så vi satt där och kollade på ekipage efter ekipage och sen hör jag att de nämner något med avd B! Då fick vi helt plötsligt väldigt bråttom, då de bytte plats och lät avd B hoppa före finalekipagen. Jag hann inte få fram henne såklart, allt blev haffsigt. Men hon ställde upp för mig ändå på framhoppningen. Inne på banan hade jag svårt att få fram henne ärligt. Redan mot första hindret kom vi fel. Vi liksom skjöts ut och tappade linjen till tvåan. Vägen blev helfel och ett stopp var inget konstigt. Andra försöket kom vi lite fel men hon hoppar ändå, men river. Sen flyter det på och allt går bra fram till ett räcke där jag tappar tryck och vi kommer nära så vi hoppar lite "genom" hindret, det blev inget språng uppåt. Resten gick med bra och jag var supernöjd faktiskt!
   
  Hon "frågade" genom känsla lite som om "menar du verkligen detta? Kommer vi över?". Och jag, som också backade av, kunde hålla om och ändå övertyga henne om att försöka. Min fina ponny. Äntligen började vi komma över den där spärren!
   
   
   
   
  Hade tyvärr inte min kamera, därav sämre kvalité än vanligt.
   

  (Länk: http://www.youtube.com/watch?v=GZkb5hxYGfI)
   
   
   
  v 25 | torsdag 21 Juni | Regional (-nationell) | Vetlandaortens RF | LB/90 cm + LB/1m | PÄRLA & MELLONIE
  ResultatPärla LB/90 cm: 0 fel, Mellonie LB/1m: 8 fel (nedslag).
   
  Pärla var seg som sirap. De gnäggade på varandra och jag var tvungen att vara på henne ganska mycket för att ens få fram henne någorlunda. Men vi tog oss runt, och utan att riva så ytterligare en nolla till samlingen.
   
   
  Mellonie stod också emot lite i början, men inte riktigt så mycket som Pärla. Efter första hindret dummade hon sig lite vid insläppet, men sen flöt det på. Eftersom hon är så kort så har hon svårt att räcka till i kombinationer. Detta var vad som hände i denna rundan och vi petade ner b-hindret i kombinationen. Sen så tappade jag såklart tryck och fart i svägen och vi tog räcket efter "av bara farten". De sista hindren kom vi över, så våra totala fel blev 8. Okej ändå, tycker jag. Känslan var inte dålig.
   
   
  Länk: http://www.youtube.com/watch?v=C3Sq9xj3wFg
   

  Länk: http://www.youtube.com/watch?v=tnmn2sRI7DQ


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.