• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sumering av tävlingar 2012 - JULI

  v 27 | lördag 8 Juli | Lokal | Eriksmåla RK | LC+5/85 cm + LB/90 cm | PÄRLA
  Resultat: LC+5/85 cm: 0 fel, LB/90 cm: 4 fel (nedslag).
   
  Jag lät henne bli lång och vi tappade tryck i första klassen. Hon var lite småseg men vi kom ändå runt felfritt. I andra klassen sedan så kändes hon ganksa bra, i alla fall den första halvan. Sedan var det en trippelbarr på diagonalen och jag hade planerat att sätta bra tryck och tempo mot den och det gick precis enligt planen - kanonsprång! Men pga det kom jag ur fokus (blev väl lite förvånad) och slutade rida. Det blev så gott som pannkaka resten av rundan, men hon försökte komma över och alla hinder utom det sista gick. Där tog vi ner frambommen på oxern. Det kunde ha varit värre, men även bättre.
   

  Hon kände sig rätt färdig efter denna dagens rundor och var inte så sugen på att bli fotograferad.
   
   
   
  v. 29 | torsdag-söndag 19-22 Juli | New Forest-Mästerskapen | Vetlandaortens RF | CR 90 cm + 1 m, LB:1, utställning, LC/90 cm + LB/1m | MELLONIE
  Resultat: CR: 90 cm: ute, 90 cm: ute. Dressyr LB:1: 54% Utställningen: 38p. LC/90 cm: 0 fel, 1 n: ute.
   
  Torsdag, clear round. Hemska, hemska dag. Mellionie var inget fan av gräs och definitvit inte blött gräs! Eftersom det var på gräsbanan hoppades jag hela tiden att morgondaggen skulle torka upp innan vår tur. Men det gjorde den inte Vi vägrade ut oss, och jag valde att hoppa 90 cm igen istället för 1m och där fick vi i alla fall hoppa alla hindren, då vi vägrade ut oss på sista och kom över på försöket efter uteslutningen. MISSNÖJD. Hon hade varit så klockren och medgörlig större delen av våren - men så stängde hon av och vägrade försöka och ställa upp.
   
  Fredag, dressyr och utställning. Vi har bara fruktansvärda dressyrresultat. Jag hatar dressyr, det gör mig frustrerad, jag blir stressad och får sjuk prestationsångest. Faktiskt. Jag har inte förstått att det var så tidigare, men nu gör jag det. Dock hade vi verkligen tragglat dressyr så jag hoppades, och trodde, att vi skulle slå vårt personbästa. Men eftersom det blev stressat och jag blev frustrerad på min personliga kameraman (som jag hade tvingat, men han fattade inte vilken av de tre banorna vi skulle vara på). Så jag kunde inte koncentrera mig och så kollade jag bara mot läktaren hela tiden. Så resultatet blev sämre än någonsin och jag var gråtfärdig efteråt. Jag ville ju så gärna att hon skulle vara lika fin som hemma, men såklart hon inte kan vara det om inte jag RIDER. Sista dressyren tillsammans med.
   
  Utställningen gick väl hyfsat ändå. Hon har tidigare fått 39 och 38 poäng, men såklart jag ville försöka få fram hennes bästa sidor så att hon kunde komma upp på guldplats; 40 poäng. Tyvärr fick jag inte fram henne ordentligt så hon slängtravade mest och poängen blev återigen 38 poäng. Det är inget jag är, eller kan vara, missnöjd över, men jag vet att jag kunde ha visat henne bättre. Jag fick uppvisningspris, vilket jag blev förvånad över men så är hon ju smidig som en hund att ha och göra med.
   
  Fredag, hoppning. Här var hon sitt rätta jag igen! I alla fall i första klassen, LC/90 cm. Hon var så gott som klockren har jag för mig. Det var en av våra bästa rundor. Allt flöt på och nollan var inte svår att sätta. Fina ponny! Till andra klassen red jag som vanligt. Hon svarade fram och det kändes bra. Men så står hon emot som tusan på banan. Hinder efter hinder. Vi vägrade ut oss på det fjärde hindret. Jag var inte så glad. Förstod först inte vad det var för fel..? Men sen fick jag veta. Hon var kissnödig. Inte så lätt för en blyg ponny att springa runt och hålla sig och dessutom hoppa. Nej, hon var kissnödig och ville inte hoppa. Typiskt. Den LCn var i alla fall det bästa på hela helgen, den var till och med bra! Men resten av del helgen ville jag bara spola bort. Vår sista tävling, dessutom.
   
   
  Clear Rounden, fredag:
   
  Hoppningen, söndag:
   
   
   
   
  Också från fredagen. Den här bilden är min favorit, av alla jag har tagit/fått på henne/oss under våra fyra år tillsammans. Fantastisk bild på min fantastiska ponny.
   
  Alla foton tagna av Theresia Sandahl (http://theresiasandahl.blogg.se/)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.