• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Sumering av tävlingar 2012 - APRIL

  v 12 | måndag 9 April | Pay & Jump | SBHS (Bråtåkra) | 90 cm + 90 cm | PÄRLA
  Resultat: 90 cm: 4 fel (stopp), 90 cm: 0 fel.
   

  (Vet inte om det fungerar pga mina fb-inställningar?)
   
  Filmen, om den fungerar, är från andra rundan. Hon var pigg och glad. Stoppet i första klassen var det jag skrev om för ett tag sedan. Hinder nr 2 (stigsprång) var byggt med en låg bakbom som satt högt upp så att man inte fick någon helhetsbild av hindret och det stoppet klandrar jag inte henne för då jag själv inte kunde bedöma avsprångspunkten så väl pga det. Andra rundan var bra. (Vi är ju inte direkt kända för att rida bra vägar, Pärla och jag, haha).
   
   
  v 15 | lördag 14 April | Lokal | Lenhovda HSK | LC/80 cm + LB/90 cm | PÄRLA
  Resultat: LC/80 cm: 0 fel, LB/90 cm: 4 fel (nedslag).
   
  Underlaget var väldigt tungt och djupt. Jag var lite orolig om Pärla, som ju är tung som hon är, skulle ha svårt att behålla orken genom två klasser, där den sist dessutom var "viktigast" då vi kämpade på att kvala Fjord-SM. (Vi hade två felfria 90-rundor sedan tidigare på regional och lokal nivå, så det var bara en kvar.) Men jag behöde inte bekymra mig.
  Första rundan rullade vi igenom utan problem, en säker nolla. Men på framhoppningen till andra rundan höjde de hindren innan jag hade hoppat fram! Jag bad funktionärerna att sänka igen och de svarade typ "jada" men blev något hinder sänkt igen? Nej. Där hade jag ett val; antingen styra mot 1 meters oxern och antingen vägra och tappa allt självförtroende lagom till man ska in på banan, eller komma över det och istället få en självförtroendeboost. Det andra alternativet var att avstå från att hoppa oxern. Jag valde att prova - och det ångrar jag inte! Vi fick ett sådant perfekt språng så jag minns varenda millimeter av det! Rund galopp med tryck i mot hindret, perfekt avsprång och ett kraftfullt helt awesome språng henom hela hennes stora, gula kropp, ner på andra sidan och vidare i tempo. Jag var så glad! Vilket underbart språng!
   
  Inne på banan laddade jag upp henne, men det hade jag inte behövt för hon var redan taggad till tusen. Vi hoppade första hindret men när första linjen kom hade jag alldeles för mycket tryck i Pärla. Vi kom över första hindret som var ett räcke, men snuddade bommen så jag höll om henne lite extra vilket gjorde att galoppsprången inte stämde och vi kom för nära och verkligen petade frambommen som försiktigt rullade ner. Jag svor och runt kom vi utan stil, men utan fler fel. Jag var så sur på mig själv! Är hon inte i undertempo så är det för BRA med tryck i henne. Aldrig kan det bli bra, haha. Men det var inget långsint missnöje - hur kan man vara missnöjd efter en sådan bra tävlingsdag med en häst som var både taggad och med på noterna - dock lite väääl bra.
   
  Ingen film eller bilder.
   
   
  v 16 | lördag 21 April | Klubbtävling | JLFFs SM-uttagning, Lövhult, Nässjö CR 90 cm + 90 cm A:1a | PÄRLA
  Resultat: CR 90 cm: 4 fel (nedslag), SM-kval 90 cm: 0+4 fel (stopp)
   
  Hon stod emot neråt läktaren så vi rev ett räcke med bakhovarna som var placerad neråt. Men är det någon gång man "ska" riva så är det ju i så fall i en clear round! 4 fel totalt. Efter en kort paus var det dags för själva kvalet och där satte vi nollan! In till omhoppning på 1 meter och vi skämtade om att det ville vi väl helst slippa haha, en meter börjar bli högt! ;)
   
  Jag var sist ut, av två ekipage, och såg att min enda chans var att gå innanför till hindren då första ekipaget var felfritt men körde på säkerhet och längre vägar. Såhär skrev jag i april: "Hoppade ettan (oxer), gick innanför till tvåan (räcke), innanför till trean (räcke), höll ut henne lite längs med läktaren på kortsidan och satte fart, dock i fel galopp - jag lyckades inte byta! - så tog vi linjen 4-5 (oxer-oxer) och så svängde jag innanför till sista hindret, som var samma räcke som tvåan, fast åt andra hållet. Hon hade kunnat hoppa - men jag tror vi dels tappade lite och så var det såklart en högersväng (som jag har sagt förrut så ser hon något sämre på det ögat) så vi fick ett stopp där, haha. Jag gjorde en liten volt och så tog vi det igen och hon hoppade SUPER! :D" - Ja, vad ska jag säga. Jag var så äckligt nöjd över min fantastiska häst. Stod och höll om henne länge utanför och bet mig i läppen för att inte börja gråta. Detsamma på hemvägen. Jag var så nära att brista ut i gråt i tacksamhet och kärlek till min fantastiska Pärlahäst. <3
   

  Haha, hon ser rätt trött ut, men det var hon inte på banan minsann!
   
   
  v 17 | söndag 29 April | Lokal | Hultsfredsbygdens RK | LC/90 cm + LC/90 cm | MELLONIE
  Resultat: LC/90 cm: uteslutna, LC/90 cm: 0 fel.
   
  Jag provade att rida annorlunda och försökte få henne att hoppa trots att jag inte "sparkade runt" henne, inte ordagrant. Men hon vågar bara hoppa på fart och inte på styrka så det gick inget bra. Stopp på varje hinder tills vi blev uteslutna. Jag var inte så munter på henne då... Till andra klassen red jag fram henne hårt. Hon fick göra allt hon kunde; diverse skolor, sidvärtsrörelser, byten hit och dit och massa ställningar, tempoväxlingar osv. Hon var svettig redan innan vi började hoppa fram. Som tur var, var vi själva på framhoppningen och hon svarade framåt och hoppade allt utan problem. Inne på banan red jag som tidigare - inte snyggt men på hennes villkor - och vi kom runt felfritt.
   
   
   
  Detta är det enorma cob-tränset btw. Det syn verkligen hur stort det är, framför allt nosgrimman.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.