• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Positiv energi, stämning och tankar

  Det är mycket jag inte kan. Jag har till exempel aldrig påstått mig rida bra och det tycker jag inte heller. Men en sak är A och O och det, det har jag. Jag talar om bra inställning, positiv sinnesstämning och glädje - VARJE DAG.
   
  Jag busar, tjoar, hoppar runt och sjunger, skrattar och älskar mina hästar villkorslöst. Efter ett ryt för att få uppmärksamheten kan jag utan problem nästa sekund berömma hästen som att den har vunnit OS för att den, enligt många andra; "bara skrittar". Det handlar om att inte fastna i några negativa cirklar, utan hela tiden vara öppen för vad hästen gör just nu. Behöver den en tillrättavisning, behöver den beröm eller behöver den en ny hjälp - hela tiden nytt, nytt och nytt. Inte fasta, utan vara rörlig - i tanken och energin.
   
   
  Jag får ofta beröm för mina trevliga häsar och min hästhantering. Man kan säga att i början var det mer "äsch" och jag såg inget speciellt i varken det ena eller det andra. Men nu förstår jag. Det ÄR trevliga hästar och ja, de är trevliga som individer - men tack vare Mellonie kan jag ta åt mig lite av det. Min hästhållning (som jag är stolt över att kunna erbjuda mina hästar) leder till stabila, trygga hästar som är nöjda med tillvaron och är glada.
   
  Det är tabu att prata om sig själv, framför allt att nämna att man är nöjd. Men att prata "vanligt" är inget konstigt, och tyvärr lider jag av den feminina prata-om-sig-själv-sjukan så då nämns ju hästarna och deras framsteg. Klart man vill tala om att det går framåt, men inte skryta eller på något sätt låta märkvärdig - absolut inte. Men hästfolk som är intresserade och engagerade VILL veta hur det går och man pratar och diskuterar. Både bra och mindre bra saker.
   
  Jag berättade att Aleccis har blivit ännu trevligare och stabilare att hantera (typ ta på/av täcket) och kom strax efter på vilken stor förändring hon har gjort "redan". Och vad har jag gjort? Ingenting. Inte tränat och egentligen inte gjort något. Men jag har erbjudit tillit, jag har betett mig "som vanligt"; varit tydlig och trygg och tagit för givet att hästen löser utmaningarna jag stället henne inför (= inget avancerat).
   
   
  Det är återkommande bland mina åsikter och texter att oavsett djur; häst, hund eller för den delen BARN. Alla behöver en trygg tillvaro, en stabil och rättvis ledare och lagom motion. Simple as that.
   
   
  Långt ifrån perfekt...
   
   
   
   
   
  ... men vi har kul!


  Kommentarer
  mella

  Helt rätt , härlig inställning. Det allra viktigaste är att man har roligt ihop och älskar varandra det tar en alltid en bit extra.
  kram Mella

  2012-12-16 @ 11:27:39 | URL: http://mirellathelander.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.