• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Pärlas tvåtusentolv

  2012 har varit Pärlas bästa år, och det värsta/sämsta. Innan skadan (och efter) har hon varit väldigt fräsch och stabil. Vi har ridit felfritt i alla 80-stater (förutom i den vi gick omkull; men fortfarande noll fel "på hinder"), och i alla 90-starter har hon känts jättebra. De felen vi har fått (aldrig mer än 4 detta år) har varit helt och hållet på grund av mig.
   
  Återigen får jag bevisat hur svårt jag har att koncentrera mig och fokusera, men även att hålla mig till de planer jag bestämmer mig för när jag går banan. Det känns ändå riktigt, riktigt bra att vi har passerat "höjdskräcken" (= "ser hon bakbommen?").
   
  I år har hon (vi) inte vägrat en enda gång på en "riktig" (lok/reg) tävling i 90 cm. Vi fick dock ett stopp på en PnJ i april, första starten av två den dagen och det är inget jag klandrar oss för då hindret var riktigt illa byggt, så inte ens jag fick en helheltsbid av den och då skulle jag aldrig skylla på Pärla när hon dessutom antagligen ser lite sämre. I andra starten sedan var det inga problem, då jag visste att det krävdes bättre precision och mer inramning mot just det hindret.
   
  Vi vägrade dock på sista hindret i JLFFs SM-uttagning i omhoppningen när hindren var 1m då jag tappade henne i svängen samtidigt som jag gick innanför vilket gav henne än helt omöjlig uppgift. Också ett stort fel från mig och detta för att jag inte kunde behärska mig.
   
  Annars har vi som sagt inte vägrat en enda gång och det har varit ett mindre mål jag har haft, i 90 cm, som sagt. Vi har rivit av anledningar som att jag slappnar av innan vi är klara, rider slarviga vägar, jag inte har fått ihop henne så hon är för lång och flack eller som nu senast; jag jagade iväg henne mot hindret. Allt är mina egna fel och för att jag inte kan rida efter hur jag har planerat. I bland blir jag dessutom lite frestad och fuskar med vägar osv. Ryttarfel och en hel del "nybörjarmissar".
   
   
   
   
  Nästa år är Pärla 23 år, och med ett "begagnat" ben. Jag har inte alls de kraven på henne då som jag faktiskt har haft i år, men jag tänker inte heller ge upp. Visar hon bra dagsform så är det bara att köra på, men säger kroppen emot så prioriterar jag att vi ska ha roligt istället för att prestera och nå de resultat som jag tidigare har haft som rena mål. Men en sak är säker;
   
  "We are the champions, my friend
  and we'll keep on fighting, till the end"
   


  Kommentarer
  Bismillah

  fin bild :)

  2012-12-17 @ 16:06:13 | URL: http://quraninswedish.blogspot.se
  Ellen

  Åh så söt fjording! har också en egen :)

  2012-12-17 @ 17:44:19 | URL: http://allakramartilldig.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.