• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Min dag

  När jag skrittade Pärla fick jag ett mail "din video är nu uppladdad". Va? Det tog tydligen över två dygn för videofy att få upp den. Men ändå var den klar långt innan. De har antagligen haft lite strul. Så det var därför videon laddades upp på bloggen (automatiskt) en gång till.
   
  De fick nytt vatten och mat, och därefter skrittade jag som sagt Pärla. Det var väldigt halt nu, så vi pulsade genom snön på oljetorpsvägen istället för att halka runt på grusvägen. Någonstans runt halvvägs. Hon tycker inte det är kul att bara vara ute och skritta. Det går ganska sakta, haha, rätt som det är står vi still. :P Men det är bara för henne att finna sig i det, för när hon har skrittat och skrittat och skrittat så kommer vi successivt trappa upp och då kommer hon bli sig själv igen - precis som i somras.
   
  Aleccis (det kommer ett inlägg om henne senare) har givit sig självutnämnd boxvila så hon har stått inne och "ugglat" i över ett dygn. Stackare. Det har såklart varit öppet, så det har varit helt och hållet frivilligt från hennes sida. Men det är ju inte svårt att gissa hur det såg ut där inne. Nedkissat, nedskitet och omkringblandat = inget trevligt. I vanliga fall är de så gott som "rumsrena". Så jag tömde allt och slängde in ny, ren spån så att de har det fräscht igen. Men när jag tömde så slängde jag först ihop allt i en hög för att därefter ta en del i taget via grepen och slänga ut i skopan. Men så ställde sig Aleccis, med en eller båda frambenen mitt på/i högen varje gång jag var och slängde en del. Så det tog mer än dubbelt så lång tid som det skulle göra i vanliga fall eftersom jag i början var tvungen att flytta henne varje gång (sedan flyttade hon sig själv). Men nu är det i alla fall extra rent, snyggt och julfräscht!
   
  Sedan bokade jag en tid med min syster på fredag eftermiddag - vad vi ska hitta på det återkommer jag till.
   
  Det sista som bjöds på denna dag ute i naturen var hingsten. Min kompis var hemma från pluggstaden så det var extra trevligt idag! Hingsten skötte sig större delen av passet och han gör framsteg för varje gång; rätt galopp, påbörjade sidvärtsrörelser och ryggningar, halter, övergångar och avsaktningar samt lite tempoväxlingar (i trav). Inget blir förhastat utan vi tar det i hans takt; lugnt och metodiskt. Det är så kul!!! :):) De tog även några foton idag och tack vare att jag skrev detta kom jag ihåg att jag måste be henne skicka dem.
   
   
  En mindre rolig sak är att valacken fortfarande "finns kvar" - och jag har ingen 100% ridbar häst :( Snacka om att jag har beslutsångest... Men vill ju inte göra något förhastat ändå.
   
   


  Kommentarer
  Emelie

  Fin blogg! :)

  2012-12-21 @ 10:55:51 | URL: http://lindblad.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.