• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Hackamore

   
  Ujuj vad komplicerat det skulle va att använda ett hackamore då! Började med att sätta det på hennes vanliga träns, utan nosgrimma och i översta hålen i sidostyckena. Men då hängde det fortfarande alldeles för långt ner. Kom då på att jag som tur var(!!) sparade ett cob-träns (annars skickade jag med i stort sett allt med Mellonie) då det var så stort tänkte jag att jag kanske hade nytta av det (iaf nosgrimman) och idag var jag rätt glad att jag sparade det, som sagt. För hon fick ha det tränset i nackstycke och sidostycke men det vanliga pannbandet (full) och hackamoret. Efter ganska mycket om och men fick jag det iaf på plats och det verkade sitta vettigt. Dessvärre fick jag plocka bort de ena fluffiluffen då det blev för litet med båda på, haha.
   
  Sen red vi! Vi började rida neråt men ganska snart kände jag att det var rätt elakt att låta henne kana nedför backarna, så vi vände och tog in på oljetorpsvägen istället. Så red vi exakt samma runda som igår, och den tog ca 55 min.
   
  Jag tror inte hon har ridits med hackamore innan för det verkade inte så på hur hon "höll på". Hon skickade runt huvudet, upp-fram och tog och lättade lite, och sträckte sig framåt och hade sig; det kändes som hon försökte lista ut hur det fungerade och i början kändes det verkligen som hon letade efter stöd i munnen. Ju längre vi red desto bättre gick det. Jag kände dock ibland hur hon la sig lite i handen, vilket jag har hört att de har en tendens att göra på hackamore. Självklart måste jag prova att hoppa henne på det någon gång i framtiden. Men jag kommer hålla mig till pelhamet igen nu, dock är tanken att variera så mycket som möjligt. Nu har jag ju tre olika alternativ; gummipelham, tredelat och hackamore.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.