• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Glad :):)

  Red Aleccis. Barbacka fick det bli, för om underlaget inte skulle palla så skulle det bli smidigare så. Men gissa vad?! Underlaget var helt okej. Hon halkade inte en enda gång, och det trots både uppförsbackar och nedförsbackar, och som sagt - obroddat. Hon var dessutom hyfsat lugn och jag kunde hålla om henne vettigt så ingen kroppsdel putade ut. Hon bjöd på mot framför allt en backe, men nja, såå kul ska vi inte ha, tyckte jag. :P Hon fick däremot trava upp och... jag vet inte vad jag ska säga - typ: "OMG!!!". Vad hon arbetar med ryggen! Hon blev ju bredare än ett överviktigt kallblod. Helt sjukt. Har aldrig känt något liknande. Helt otroligt. Jag kunde ju knappt hålla om henne för hon blev så... bred? Underbara häst. Hon har iaf lätt för sig och så fort hon är i balans och lugn så arbetar hon på bra. Sedan tycker ju jag att jag vill ha mer action och mer rörelse så att säga, men hon rör sig iaf i en naturligt bra form "av sig själv". Det känns extra tydligt barbacka.
   
  Vi red inget avancerat utan bara mös lite i byn, dahlseda + flugeby, i skritt och trav. Det var den bästa ridturen vi har haft på länge. Inte för att det har gått dåligt - tvärtom, men idag var vi riktigt bra kompisar och det var så mysigt! Sen mötte vi pappa med traktor och vagn, och det var väl inte riktigt lika mysigt. Hon höll sig iaf i skinnet.
   

  Dagsfärsk. Så mysigt <3
   
  Sen måste jag ju även tala om att nu är väglaget PERFEKT att sladda på. Igår så var det knappt halt där bilarna kör, och det är inte alls kul när det greppar här och där och förstör. Men nu när det snöar på detta så är det halt även på landsvägen! WIE! :D Happyface! Men så var det ju det där med att det är dyrt, så jag kan inte vara ute och roa mig så mycket. Däremot kan man ju ta lite omvägar så det blir extra långt... (; Hähä, är iaf skitkul och konstigt nog hade jag saknat det mer än jag trodde. Är ju ett helt år sedan sist! (Förutom det som kom för ungefär en månad sedan).


  Kommentarer
  Annamaria

  sv: Haha, vad kul! :) Jodå, nog blir de påkörda men man gör så gott de gå att hindra de med viltstängsel och flytta dom långt ifrån vägarna men speciellt kring våren där det smälter fortast vid vägarna så samlas det några där. Så de finns vägar, men inte så mycket, inte som i södra sverige där de känns som det finns hundra vägar bara till en enda by, här är de lite mer "en väg till en by, sedan stopp".

  Vi bor i stan för att de är lättast med skola, jobb och sådär men har en stuga nån mil utanför som min mamma och brorsa brukar pendla mellan och stan.

  Usch vad trist, de är ju också en slags kultur som man ska ta vara på! Våran sameby, alltså inte en riktig by utan mer en grupp samer ur samma område, håller på och krigar med en massa gruvbolag som vill ha gruvor mitt i våran by. Samhället är extremt sjukt..

  2012-12-03 @ 22:55:37 | URL: http://lecheval.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.