• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Gårdagens ridning

  Pärla fick sin dagliga skrittur barbacka.
   
  Eftersom det var (är) så himla blaskigt och igår föll det även blötsnö från himlen, så då ville jag inte använda sadeln. Så jag red barbacka även på Aleccis och bestämde mig för att "idag ska vi minsann även galoppera!". Det har vi inte gjort tidigare eftersom att jag var osäker på om 1. jag skulle sitta kvar. Inte för att hon är studdsig eller ojämn såsätt, men man ska ju även kunna sakta av igen efter galoppen. och 2. om hon skulle sticka = inte så himla lyckat, och där finns även en del av nummer ett igen. Nej, sååå kul ska vi inte ha det! ;)
   
  Men idag så tyckte jag det var dags att prova. Provar man aldrig, så vet man inte hur det går. Hur det gick? Det var en av de absolut bästa ridturerna vi har haft! Åh, mums på den hästen!! Eftersom jag sitter bättre och är mycket mer följsam barbacka så gick hon himla fint. Lugna galopper och lyssnade bra. Jag är förälskad i min lilla häst! :') Vi red i byn (dahlseda + flugeby) när vi red uppåt för andar gången så såg hon något och reagerade genom att slänga sig ut åt vänster, i diket, i djupsnön. Jag reagerade genom att försöka greppa tag i manen med vänster hand och parera genom ett ledande tygeltag åt höger. Jag hann tänka att detta går aldrig. Vi går omkull! Men hon fick tack och lov grepp och vi kom upp på vägen igen (efter ett par sekunder) utan problem. Pfjuh. Vore ju synd om det skulle hända något.
   
  Förresten så drog hon på lite i en sväng, där vi skulle galoppera (och där vi brukar galoppera), men så tappade jag  balasen lite och klämde därför åt lite extar med benen. Vad hände? Hon fattade lugnt galopp och så rullade vi uppför backen mjukt och fint. Hade det varit med sadel hade hon kastat sig fram i stressad panik. Vilket enooorm skillnad det är när man sitter bra (på röven) och håller om lagom med benen.
   
  Jag ska verkligen försöka rida barbacka regelbundet då det ger oss båda en hel del. FINHÄST!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.