• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Det är skillnad på lång man och lång man

  Just nu ser jag allt fler fjordingar med lång man. Men det är faktiskt stor skillnad på hur man sköter/behandlar den. Ärligt talat tycker jag att det ibland ser KAOS ut. Det passar inte. Nu menar jag inte att hänga ut någon och jag syftar inte heller på någon, utan det är mer generellt.
   
  Har man lång man på sin fjording (eller annat kallblod) ska man absolut inte borsta den eller "jämna till" den i topparna så det blir rakt. Det blir alltså verkligen inte fint. Då ser den bara "oklippt" ut. Jag själv föredrar när det bara växer och det slits naturligt.
   
  Dessvärre är inte Pärlas man heller särskilt fantastisk just nu, då hon för något/ett par år sedan skavde av en del längst ner. Så där är det lagom fult och "rakt". Men när den var "hel" överallt så såg det riktigt bra ut. Bättre än så är svårt att få det när manen är lång!
   
  Ja, jag är helt skyldig till de spretande stråna högst upp... Tyvärr så klippte jag medvetet(!) lite för mycket med klippmaskinen när jag klippte henne förr (inte längre!) för att få en snygg kant. Bara det att när det växte ut blev det inte så himla fint...
   
  Eftersom vissa hästar (precis som människor) inte kan få ordentligt lång man, utan bara så att det blir ca 1-1,5 dm så tycker jag personligen att man ska hålla ståndman på dem. Det blir helt klart bäst och snyggast så.
   

  Fast... ärligt talat är Pärlas snyggaste sida den vänstra, manfria. Vackerhäst! <3


  Kommentarer
  Ellen

  Jag tycker fjordingar är söta led lång man :) min Astra har ju kort man och JÄTTE lång pannlugg.

  2012-12-30 @ 09:19:21 | URL: http://allakramartilldig.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.