• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning (i 12 freaking minusgrader!)

  Började att skitta Pärlahäst. Hon tyckte det var en bättre idé idag än vad hon tyckte igår. Det gick bra, och finns väl inte direkt något mer att dokumentera om det. Finhästen.
   
  Red därefter Aleccis och hon var megapigg idag. Så i början var hon mest pigg åt det jobbiga hållet, sen försökte (obs, försökte!) jag få henne lite lydigare så gjorde övergångar mellan halt, skitt och trav. I början gick det inget vidare, men sedan så gick det iaf liite bättre. Kylan fick tålamodet att bli något kortare, så när vi inte hade så mycket kvar så  tog jag tag i henne och röt till för jag blev trött på att hon inte lyssnade. Då var hon faktiskt jättefin och lydigast hittils efter det. Suck, att man ska behöva visa att man menar allvar. Aja, hon var som sagt fin i slute sen.
   
  Jag trodde att mina fingrar och tår skulle ramla av. Så himla kallt var det! Då visste jag inte att det var tolv minusgrader, utan tänkte typ "shit, vad kallt det blir sen när det är kallt på riktigt!" så jag måste väl medge att jag drog en suck av lättnad när jag såg att vi nu är nere på "kallt på riktgit" och att det inte blir så mycket kallare än såhär. Så med andra skor (mina bästa goretex-kängor!) och andra vantar så kommer jag nog överleva.
   
  För att vinna över kylan idag så övertalade jag mig att vicka på tårna men det är inte lätt när de är så kalla. Det smärtar vill jag lova! Men så fick jag en smart idé och kom på att om jag sjunger för då blir det lättare att vicka genom att göra det i takt. Så vi skrittade hem till tonerna av (haha) ekorren satt i granen, bumbibjörnarna, bananer i pyjamas och de olika versionerna av Staffan var en stalledräng (dagen till ära), dock bara två verser (de båda jag kom ihåg). Under tiden funderade jag även på vilken av dem som jag tycker är bäst. Och helt klart den jag antar är äldst. Happ, i vilket fall som helst så hjälpte det i alla fall! Jag fick tillbaka känseln och blev förvånad hur bra min idé faktiskt var, haha.
   
  Men som alltid är det ett krig att hoppa av. SMÄRTA! Fy fan, känns som fötterna ska explodera. Oooooh, vad ont det gör. Detta trots att jag hade vickat och grejat.
   

  Nejdå, inte alls bildbrist - som vanligt.


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.