• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning - 3 av 3.

  Började med hingsten som hade lite egna åsikter idag, men jao.., jag vann.

  Åkte därefter till gården, bytte vatten och gav dem lite att äta och sedan skrittade jag barbacka på Pärla i 17 minuter. Jag skulle ljuga om jag sa att hon var överlycklig haha, hon skrittade ganska motigt faktiskt, men hemåt var det stora, fina steg. Älskade häst. Var länge, länge sedan jag satt på henne sist.

  Sist, men inte minst (höhö), Aleccis - som för övrigt har namnsdag idag, fast felstavat! ;) Först verkade hon inte riktigt lita på att hon faktiskt hade grepp, men efter första traven sen så släppte det. Förresten så har hon ett balltramp (mer en "spark", då det yttrar sig som ett blåmärke), så jag hade boots på henne och dem brydde hon sig inte om. Vi red bara ett varv runt dahlseda, så det blev varken långt, ansträngade eller komplicerat. Mest bara ett motionspass. Efter att ha ridit de andra kändes hon rätt lång och sprattlig, haha. Och jag satt och åkte runt som en ganska orutinerad ridskoleunge. Nävarna flaxade och Aleccis hade bara en gångart; trav. Jag struntade i martingalen för den satt inte på (red barbacka sist) och jag orkade inte greja med det. Det är ju sååå jobbigt, ehm. Men den hade jag nog behövt framför allt för min egen skull. Stabilisera upp lite.

  Egentligen funderade jag en kort stund på om jag ens skulle låta henne få ta lite galopp eller om vi skulle skita i det, men äsch, det var klart vi skulle galoppera lite! Hon var faktiskt förvånandsvärt fin!

  Man känner ju hur ridning är en färskvara och jag måste ändå säga att visst har det blivit bättre! Nu var hon mer som hon var strax efter köpet, och inte alls så som hon var innan hon fick lite vila. Så framsteg, det är det. Sedan hur stora de är, det är en annan femma. Kul med förbättring i alla fall. Nu blir det regelbunden ridning igen och snart ska hon nog vara vettig att rida, precis som innan. Och sen, jodå, visst kan det bara bli bättre!  Kommentarer
  lisse

  Hejsan! Jätte fin blogg du har till att börja med:)
  Men jag skulle behöva lite hjälp förstår du, om du skulle vilja gå in på min blogg och kika inlägget"uteboxar" och sedan skriva om du har någon erfarenhet av dom och vad tycker du om uteboxar så skulle jag bli jätte glad! Behöver nämlingen lite hjälp!:)

  2012-12-12 @ 20:11:27 | URL: http://lissegotze.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.