• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Dagens ridning

  Rider just nu bara Aleccis.
   
  Idag var jag nybörjare. Efter ett långt "sadeluppehåll" så fick det bli ridning med sadel idag. Usch och fy, säger jag bara! Snacka om dålig ridning, är riktigt missnöjd med mig själv idag. Ostabila skänklar, kan inte hålla om, inte heller sitta bra, otakt(!) och sjukt oföljsam samt låst vänsterarm. Min vänsterarm är väldigt jobbig. Den låser sig, inte så jag blir hård i handen, men ändå helt stilla och orörlig = inte bra. Sen så typ försvinner blodet eller något regelbundet så armen känns som den sover och delvis "dör". Det är rätt obehagligt och idag störde det mig mer än vanligt. Hemska vänsterarm!
   
  Hon var pigg och glad, vi red i skogen. Ett "varv" och sedan ner mot byn men där fick det bli raka vägen hem för isgata är inte det trevligaste underlaget precis.
   
  Just nu är faktiskt galoppen den bästa gångarten. Hon var fin i galoppen, och egentligen betyder det väl att det är då jag kan sitta hyfsat och jag håller om utan att behöva tänka på det. Hon KAN ta att bli omhållen där, men inte i trav - då gör det bara fortare och fortare (med sadel).
   
  Efter framskrittning och ridning i trav och galopp längs ena vägen, så krävde jag faktiskt lydnad av henne på nästa väg. Grr. Morrade åt henne för att hon inte stod still i halten och så försökte jag få henne att rygga. (Det har hon vägrat att göra; oavsett rätt eller "fel" hjälp för att få henne att ta några steg tillbaka). Men idag skötte hon sig så vi skrittade, travade, gjorde halt, ryggade och galopperade som tusan där på den där vägen. Hon blev faktiskt rätt lydig då! Men så skrittade vi igenom skogen och ut på vägen igen och så hade hon genast glömt bort all den där lydnaden igen... Så då var det bara på'at igen.
   
  Jag kan väl erkänna att jag inte var så munter på henne i dagens trav. Hon var bara... jobbig. Drog på och med stora kliv där jag inte hade en chans att "halvhalta" henne med sätet och så var hon inte så sugen på att ta förhållningar heller. Eftersom jag red utan martingal (som går jättebra barbacka) så slängde hon upp huvudet i stället och så fort hon väl stod still och det var dags att röra på fläsket igen så försökte hon dra på igen. Gång, på gång... Aja, hellre en glad och pigg häst än en trött och seg. Men ändå. Skadar ju inte om hon är lite lydigare :)
   
  Det märks i alla fall att nu för tiden "tål" hon ett morr/ryt. Förr blev hon väldigt osäker om man höjde rösten. Och hon verkar ta det hela lite med en klackspark, fast hon lyssnar när jag "säger till" på skarpen. Hon visar att hon blir allt tryggare och tryggare. Sen är ju såklart målet att rida med så lite/stillsamma hjälper som möjligt och där inkluderas inte ryt och morrande, men ibland - som idag - behövde vi en lite nödbroms. Är det halt så är det minsann halt. NU.
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.