• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Bensnörestrassel

  Täckets ena bensnöres knäppe har gått sönder. Jag sparar alltid på knäppen när t ex täcken och grimskaft går sönder så att jag har det på hög att sätta dit externt om det är så att de går sönder. Men nu var min knäppeshög väldigt liten. Ärligt talat hade jag inte en enda. Så när jag såg det för ett tag sedan så satte jag dit ett buntband (det var vad jag fann). Detta buntband går ju alltså inte att återanvända, så antingen får det sitta där och fylla sin funktion, eller så måste jag klippa bort det och lösa "problemet" på annat sätt. I vanliga fall brukar jag klippa bort hela bensnöret om det inte går att fixa, och då knäppet jag det hela från den hela sidan, till knäppet på den trasiga sidan. Så att det bara blir ett bensnöre och det sitter "diagonalt". Det har fungerat bra, men jag vill inte förstöra detta täcket (än) då det just nu är hennes "förstatäcke".

  Idag så knäppte jag upp alla knäppen utom högra bensnöret. Och sen drog jag täcket bakåt, ner på golvet, lyfte hoven och tada - täcket var av. Sen när det skulle på så gjorde jag likadant, fast tvärtom; ner på golvet, i med hoven och benet i snöret och så knöla på täcket åt fel håll. Det var inte smidigt - men det gick! Tänk att den stressade hästen som spände sig bara man hämtade sadeln, och som flög i luften om täcket fladdrade lite, nu klarar av dagens prövning. Det är en miniseger i sig! Hon stod helcool hela tiden, trots att jag drog, slet och bökade med det där täcket - mothårs. Kul!  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.