• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Barbackahäst

  I söndags tog jag som sagt med Aleccis som handhäst, så hon fick en kort skrittpromenad (plus sin egen upptäcksfärd i skritt och trav).
   
  På måndagen sedan så red jag barbacka. Ett varv runt dahlsedarundan i både skritt, trav och galopp. Vi var ute i drygt en halvtimme och hon var fin. Ganska pigg, och väldigt glad, så hon var inte riktigt lika mjuk och fin som för en vecka sedan men helt klart ridbar.
   
  Igår red jag återigen barbacka. Men eftersom det var isgata så valde vi (hon) att rida i skogen. Där var det såklart inte plogat och hyfsat mycket snö så jag skojar inte när jag hade håll efter 200 meter trav! Fyfan vad jag studsade runt. Eller inte studsade, men stegen blev så höga så jag lättade från ryggen även om jag försökte krama om och följa med. Hon blev piggare och piggare ju mer vi red och började ligga på som tusan efter ett tag. I en backe reagerade hon på en isfläck i en hage så då tänkte hon dra på genom att sätta in rallyväxeln, men njae såå kul ska hon inte ha! Så jag fick ta tag i henne där. En annan gång när hon också såg något så svarade hon genom att öka på och det tycker jag är tusen gånger bättre än att hon ska vända. Vi red sedan två varv runt flugebyrundan och tyvärr så lät jag henne rulla på en del i galopp för det blev så orytmiskt när hon körde upp huvudet och trippade. Skritta var ju inte att tänka på! Så hon var mer som hon är med sadel faktiskt, än som hon har varit barbacka. Men det hänger ju på två saker; först och främst har hon vilat och nu när hon rids igång blir hon piggare och piggare (ju mer energi man gör av med desto mer produceras) och det andra är såklart min ridning. När jag fick håll och kom ur rytmen så blev hon mer taggad och jag hade svårt att sitta bra. Vi var ute i 50 minuter.
   
  Idag tänkte jag rida med sadel, men så är det riktigt pissväder ute och jag vill inte fresta på min halvdana utrustning mer än vad jag behöver så därför får det nog bli barbacka idag igen. Jag ska dessutom prova ett nytt bett! Det kan alltså bli ganska spännande, haha.
   
  Vi var nyss i Jönköping (så gick det med den sovmorgonen alltså...) och jag har länge kikat på ett visst bett och innan vi åkte hem hoppade jag in på Eko och köpte det. Utvärdering kommer senare!
   


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.