• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att rida likadant oavsett utmaning

  Det är jätteviktigt! Man ska inte ändra ridstilen bara för att t ex hindren blir högre - och det är just det jag gör! Det märks extra tydligt på Mellonie. Högre hinder gjorde mig stressad och jag började veva med nävarna framför hindren.
   
   
  Här är en film på oss i mars 2012. Hon hade stått ganska länge pga en defust hälta/orenhet i vänster fram. Det visade sig vara en hovböld - en mycket välgömd sådan! 7-8 månader var hon borta från tävlingsbanan. När det sedan var dags att komma tillbaka började vi med en pay and jump på 60 och 70 cm. Inget avancerat och våra absolut SNYGGASTE rundor. Även om dem är obalanserade osv så låter jag henne rulla på och jag gör ingen stor grej av det - just för att hindren är så små. Så här lugnt skulle jag alltid rida. Istället för att lägga mig i och sparka och veva för att hon inte svarar framåt. Det är så himla tydligt.
   
   
  Här är vår sista start vi har på film. Debuten i LB+5 och jag var medveten om min kassa ridstil så jag har faktiskt försökt göra något åt det. MEN så sitter dessa ovanor väldigt djupt och det syns hur jag stressar runt, vevar och sparkar. Det är så långt ifrån den övre rundan man kan komma. Hade jag bara - från BÖRJAN - varit noggrannare med ridningen så hade det sett annorlunda ut. Det ångrar jag idag.
   
  Det ska jag ta med mig med Aleccis. Ett mål är att rida likandat oavsett hinderhöjd. För hittar man bara rätt ridning, så kvittar höjden. Nu har jag grävt ner mig i att höjden är någon "stor grej", vilket det inte är, och jag måste ta mig loss från de tankarna.


  Kommentarer
  Wilma & Emma

  Hej! Fin blogg! Skulle vara jättekul om du kikade in på våran och lämnade en kommentar om vad du tycker om den, Kram! :)

  2012-12-09 @ 17:49:27 | URL: http://Ziro.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.