• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Att kriga mot kylan

  Nu, kära hästvänner, när temperaturen sjunker måste vi hjälpa våra hästar att hålla värmen. Mitt tips är (som vanligt) att kika över fodret! Fryser hästen är det alltid fodret som ska ökas, först och främst, därefter kan man kika över vad det finns för alternativ i täckesväg.
   
   
  Mina hästar har fri tillgång och jag vet att det börjar bli tjatigt vid det här laget, men jag slår verkligen ett slag för det! De får i sig så mycket de behöver/vill och de kan äta långsamt (=behöver inte stressa för att någon annan ska ta maten, eller att någon föser bort den andra eller liknande), men även äta när som helst under dygnet. Bättre kan det inte bli!
   
  Mina hästar går med fleecefodrade regntäcken under hösten och framåt våren. Men som det är nu, under själva vintern, går de med vintertäcken fodrade med 300g. Det är ytterst, ytterst sällan de fryser. Jag kommer egentligen bara ihåg en gång; förra vintern när jag hade Mellonie. Hon stod och åt, och hade vintertäcket på sig, men ändå frös hon. Då ansåg jag att jag egentligen bara hade en sak att ändra - täcket. Jag slängde på ett fleecetäcke underst och slängde på ett för stort vintertäcke över. Då tog det inte lång tid förrän hon var nöjd.
   
  Men något som många borde se över och prioritera absolut först är grovfodret och inte täcken! Jag tycker man ofta ser/läser om hästar som går med dubbla (eller ännu fler) täcken - men det är inte där skon klämmer!


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.