• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • Allroundponny

  Jodå, nu börjar de förstå att de bör komma ner självmant när jag kommer ut till gården. Det har de gjort några gånger i rad nu, så lite borde de väl uppskatta maten och "te:et" de erbjuds. Nej, jag ger dem såklart inte te, men ljummet vatten och det brukar de uppskatta. Jag "vaktar" dem alltid så att de verkligen tar några klunkar efter att de har ätit så att jag iaf ser att de får i sig en del vatten. Men de dricker även mer, vilket syns i hinkarna när jag byter vattnet ca ett dygn senare. Det känns ändå bäst att se dem dricka i alla fall litegrann i och med att det inte är jättenyttigt för dem att dricka iskallt vatten.
   
  Lagom till att jag hade kommit in, gjort mina negerbollar, diskat och satt mig tillrätta med SIHS på datorn (via svtplay), så ringde det och jag fick bege mig ut på nya äventyr. Nej då, haha, men mekonomen, tanka lite och ut till gården för att därefter svänga ut och lämna grejerna till emils bil. Men är man snäll så är man.
   
  Därefter fick det bli Stockholm International Horse Show för hela slanten! Jag började med att kika på showen, men jag kom på mig själv med att bli lite ledsen. Jag sålde ju min trickponny... Hade vi bara haft någon inhängnad ridbana, paddock eller annan vettig plätt att vara på, så hade vi garanterat varit ännu bättre samansvetsade och det hade varit så kul att lära henne mer saker. Nu blev det ju inte så, då motivationen tryter eftersom vi inte har någon bra plats att vara på. Jag kunde ha henne lös och hon följde mig utan problem, backade när jag bad henne, stegrade osv. Men så fort jag bad henne om någon hon inte var sugen på eller inte förstod helt så vände hon mig baken och gick tillbaka till stallet. Vi var inte riktigt såå tighta som jag hade önskat, och vi låg på en väldigt basic nivå vad gäller trick med. Annars hade jag faktiskt viljan att en dag vara med på någon mindre show/uppvisning. Just nu grämer det mig att vi inte har den där paddocken...
   
   
  För några år sedan blev jag även sugen på att lära mig hoppa upp på hästen i de olika hastigheterna istället för att hästen bara stod still. Det var nog innan jag hade Mellonie tror jag, för jag minns bara att jag började prova med Pärla. Men det gick inte så bra. För när jag travade där med henne, vilket för den delen gick bra, men när jag "stannade upp", gjorde ett hopp för att ta sats upp - så stannade hon. Lite frustrerande, haha. Det hjälpte inte med smackningar heller, så det la vi på hyllan ganska snabbt. Men ambitionerna fanns!
   
  Det som gjorde att det inte blev verklighet beror till viss del på gårdsplanen. Den lutar och så svänger det typ överallt. Så det är lite svårt att hålla till på den.
   
   
  För två år sedan var jag i full gång med att köra in Mellonie. Det gick - trots brist på vettig plats att vara på. Gick vi neråt så skjöt rockarden på, gick vi upppt så fick hon dra, svängde vi så kom skakeln emot henne osv. Men det gick och ja, jag är stolt över det! Jag önskar bara att jag hade bra utrustning till henne för då skulle vi köra mycket mer, och jag önskar även att jag hade en "riktig" ledad vagn som hon kunde dra istället för rockarden. Och så skulle vi ha kört mer på ängar och engagerat oss. Nu blev även detta på hobbynivå, men vet ni vad - DET GICK! Och jag är stolt över henne, mig, oss och det vi faktiskt hann med.
   
  Min fantastiska ponny med ett hjärta av guld och den smartaste hjärnan jag någonsin stött på i en häst!
   
   
  Dessvärre har jag inte särskilt mycket dokumenterat då jag alltid är själv, och gör allt själv. Ingen fotograf och oftast svårt att filma själv då vi rör oss mycket under ett pass. Men det jag har - det är för mig guld värt.
   
   
  Ååh, nu blev jag bara ännu mer ledsen :(


  Kommentarer
  Annamaria

  Det där med invandring är så jäkla känsligt, infekterat och man blir rasist direkt man klagar på nån med annan etnicitet..

  Här är jag också delad, visst är det bra att människor från krigsdrabbade länder får komma ifrån dom men samtidigt känns det som du sa, att dom ska leva på våra bidrag.

  Men egentligen är inte de de jag stör mig mest på, det är vissa invandrares attityd, att man är rasse hit och rasse dit bara man inte dyrkar dom. Förstår dom till viss del med kyrkan och sådär men saker som nationalsången, flaggan och såna saker ska inte förknippas med rasism. Och det är nog inte ens invandrarnas fel, det är nog dom riktiga rasisternas fel. Jag är inte rasist för det är inte deras ras jag stör mig på, det är deras attityd för om det hade varit en svensk som gjorde samma sak skulle jag störa mig lika mycket?

  Haha, jag vill inte ha huvudansvaret men vill ändå vara där och lägga mig i ;) Och till viss del är det nog ett bättre personlighetsdrag att lägga sig i än att alltid lägga sig platt och låta andra bestämma åt en och hänga på dom.

  Nu tänker jag bl.a. på mobbing där jag tror att många bara ser på och försöker aldrig stoppa det. Mina kompisar är såna om vi ser nån bli retad på skolgården när vi är påväg hem så vill dom bara låtsas att dom sett något och gå vidare, jag klarar inte det, jag måste lägga mig i såna situationer ifall det skulle vara mobbing, det vet man ju aldrig...
  Men nog finns det situationer då jag också lägger mig platt för andra, vår klass har ständig damp och alla skriker mest åt varandra jämt så tillslut ids man ju inte kriga för något så idiotiskt som vad vi ska för tema på klassfotot eller vad vi ska ha för idrott >.< T.o.m. våra lärare säger att vi är den klart dampigaste klassen..

  Nä, man blir inte populär av att ha egna åsikter, ännu mindre när man säger dom... ;)

  Svar: (Seeeeeg på att svara ^^)
  Oj vad mycket jag ser av mig själv i dig! Håller med till fullo om att det är attityden. Jag stör mig på MÅÅÅÅNA svenskar (om man nu ska lägga dem i ett fack) som gör samma sak/har samma tråkiga inställning och sårande attityd. Det sitter ju verkligen inte i etniciteten...

  Jag lägger mig också i om jag ser någon "gå på" någon annan. Kan inte bara blunda. Det går inte! Men det har med mitt självförtroende att göra. Förr, när jag gick i >9:an så skulle jag nog gömma mig, men sen sa de POFF och så fick jag självförtroende så nu kan jag ibland "mucka" lite väl mycket. Alltså med saker jag inte har med att göra. Man blir verkligen inte populär med egan åsikter, nej nej. Det är ajabaja att öppna käften - till och med om man ska komma med förbättringar!

  Nej, grupper (flockar!) är inte att leka med. De sk "populära" tror sig ha någon jävla makt och ska styra så gott det går och inget annant duger än deras egna idéer och förslag. De sk "utstötta" blir hånade oavsett vad de säger när de öppnar käften. HELT SJUKT. Varför inte LYSSNA på vad var och en har att säga och skita i vilket fack de har blivit placerade i - av andra! Genom att diskutera kan man faktiskt komma fram till något som passar de flesta. Suck på skolan.

  Jag har jobbat lite som vikarie i bland annat mellanstadiet och det är SJUKT hur BARN behandlar varandra! Det är iphones hejvilt (och de skryter om hur dyra de var. Ungarna är inte ens 10 år!!!), de svär på alla möjliga språk, är hårdhänta och går före i matkön, slås och kör över varandra helt och hållet. Medan tjejerna sitter tysta och iakttar. Varför "får inte dem" göra likadant? Inte för att någon ska göra så, men ska killarna - får fan tjejerna med. Grr. Hatar detta snevridna samhälle. Jag uppmuntrar tjejerna att tala om vad de vill säga, stå för vad de tycker och ifrågasätter varför de sköter sig när killarna "inte behöver". För nej, de verkar ju inte "behöva" - för i så fall skulle de göra det. Flockledaren har misslyckats.

  Sedan att jag har pli på dem är en annan femma. ;) Man får visa den tuffa sidan först och därefter mjukna. De måste ju veta vem som bestämmer först, sedan kan man skratta och skoja. :)
  vinna.blogg.se

  2012-12-10 @ 22:33:25 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Danisa

  Sv: Ja det är ju inte lätt när kroppen säger ifrån men dom vill mera i huvudet.. Hur gammal är hon?
  Hoppas ni har kul tillsammans iallafall den tiden som hon orkar saker och kroppen inte säger ifrån för minsta lilla.. :)

  2012-12-10 @ 23:09:07 | URL: http://danisaingebretsen.blogg.se
  Annamaria

  Haha, därför jag tycker de är kul att skriva eller kommentera eller vad vi gör med dig för du har så kloka åsikter ;)

  Jag har ju alltid varit en outsider eller vad man ska kalla det, jag söker mig inte till dom populära och har aldrig känt ett behov av det. På högstadiet, som jag går nu blir man klassad som tönt från dag 1 ;)

  Har en som vi brukar umgås med som har en son som går i femman och som vart mobbad genom hela skolan, har gått samma skola som han och eftersom de var en liten skola har man ju koll på alla så när hon sa att dom fortsatt efter att vår klass slutat så visste man ju vilka ungar precis de rör sig om. Jag blir så förbannad och har lust att gå dit en rast och mula ungarna och lära dom lite vett men vet ju att de inte skulle hjälpa :S

  Nämen ungar nuförtiden(;)) verkar ännu värre än när vi var i samma ålder, när jag gick i fyran hade jag den sämsta mobil man kunde få och kunde ibland spela snake om den var laddad... Sedan hade faktiskt vi oftast respekt för äldre, de var bara sen när vi insåg i femman att våra lärare var helt utan auktoritet vi körde över dom totalt men men...

  Men det där med att killar tar över har inte jag märkt av? Kanske för att vi var så liten skola och vi fick från början umgås med varann och acceptera att vi inte hade så stort utbud på klasskompisar? Men inte ens i högstadiet har jag märkt de? Eller är jag bara hemmablind eller vad de kallas?


  Haha, såna lärare är bäst! Inte mjuka så att man kan köra över dom för speciellt våran klass skulle inte de gå och inte hårda så man inte vågar blinka ;)

  Svar: HAHA "kloka åsikter" alltså.., hahahah, skrattar fortfarande xD Förlåt, men det var nog det sämsta jag hört på länge ;)
  Ja, men visst är det så! Dagens unga är totalt respektlösa och förstår inte alls begreppet "att visa hänsyn". Du, jag förstår precis vad du menar. Du kunde lika gärna berättat om min bror... Har än idag svårt för framför allt "ledare" (ooooh, vilket KRÄK!) än idag. Jag är ju då en volvotönt (utöver hästtönteriert, haha) och denna fd "ledare" har lite av samma intresse, vilket gör att man ibland hamnar på samma plats. UÄK. Han läspar. Var bara tvugnen att säga det. Så det har ju lockat att drämma upp honom mot väggen och ba "HA-HA, DU LÄSPAR!" men då är man ju inte bättre själv... Grr. När det kommer mot familj och vänner, då är jag lååångsint.

  Va?! Menar du allvar med att inte killarna kör över tjejerna där uppifrån du kommer? :O Min drömväärld :] Jag är en riktig "kill-hatare" i många samanhang bara för att jag är så trött på att jämt få höra "skämt" om att man ska va fastkedjan i spisen osv. Du förstår, jag fick höra det rätt ofta som ensam tjej i en fordonsklass. Som grupp är de jävligt katiga, men ensamma - nej, inte så värst. Men jag körde ju över dem ganska ordentigt i skolarbetet, och fick därmed extra ledigt. HA, där fick dem. :P

  Oj, spårade ur lite här *berättar hela livshistorien* (a)

  Lärare, var det ja. Min favvolärare är en äldre man vid namn Ernie (bara namnet säger ju sitt! Så snyggt!). Vi hade honom i naturkunskap. Han var alltid lugn, hade naturlig pondus och hade faktasvar på precis allt man frågade. Så ska en lärare va! Jag själv råkade någon gång svära (bland mellanstadieungarna) när de inte lyssnade, och vad hände (inte "hjälp, bäst att sköta sig!" utan) "...en lärare som svär - COOOOOOLT!". Alltså, dagens ungar... xD

  Men i er klass; har ni inte typ "tuffa" och några sportnördar och några töntar och några som bara "är" = de man måste fundera extra länge på att komma ihåg när man ska rabbla hela klassen. Känns lite som den "normala" klassen ser ut lite så :P
  vinna.blogg.se

  2012-12-16 @ 22:05:18 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Jag förstår inte för det första hur man vill ens vara en "ledare". Är nog helt efter men att ha en massa efter sig som gör precis som en själv skulle nog vara alldeles för påfrestande på mig.

  Nä, nog finns det rötägg här också.. Jag har nog bara haft tur att först gå i en skola med mindre än 25 elever på hela låg- och mellanstadiet och sen hamna i en klass med rätt schyssta killar. Eller nej, kom på att dom också vart såna, men dom har mognat som tur är ;) Dock så vet man ju från arbeten med andra klasser att killarna är helt störda och kan komma med helt cpiga kommentarer........ Men de är bra, ge dom vad dom tål!

  Hahahahah, Ernie xD Ja, så äre i min klass.. Favoritläraren är hon som jobbar extra på en pub... >.< "Partyläraren"

  Nog har vi de, själv har man vart den där som bara "är" men på sista terminen har jag vågat ta för mig mer. Det tog bara två år för mig att bli trygg, haha hoff ;) Men nu är man pluggis/hästtönt/vanlig tönt men de är väl bättre de än nån som ingen kommer ihåg. Lite konstigt ändå att de är så i alla klasser, i alla skolor, överallt i Sverige ;)

  Svar: Ledare kan ju definieras olika. Men att folk ska "haka på" för att de är rädda för att bli ett offer annars är så sjukt! Och visst, att alltid få medhåll är inget som driver någon/något framåt. Det behövs blandade åsikter i en grupp för att det ska bli bra. Nu syftar jag inte på mobbning utan ledarroller i övrigt. Vilket jag gärna hade haft (som sagt, definationsfråga).
  Man vänjer sig väl kanske, oavsett hur de beter sig. Är glad för din skulle att alla världens "icke-kvinnohatande"-killar hamnade just i din klass, haha. För så är det nog. Kan inte finnas så många av den sorten ;)

  Partyläraren... Är hon snygg också då eller? Det vet man ju själv när vi hade en vikarie på gympan (blond och vältränad = killarna dreglade) och till och med dem med flickvänner sa "är du singel?" och likande saker... Så respektlöst -.-'

  "vanlig tönt" HAHAHA XD Jag känner tvärt om vad du beskriver. Att du numera är trygg osv. Själv blir jag nog mer självsäker i en ny grupp. Där känner oftast ingen en och då kan man bygga upp sig från början; lite som en häst som kommer till en ny flock - ranglåga hästar kan bli ledare och vice versa. Tänk, vad olika vi människor (och djur) är!
  vinna.blogg.se

  2012-12-17 @ 23:43:45 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Hahahahah, påtal om kvinnohatande så fick jag idag reda på att en är kvinnoförtryckare >.< så gick de med de

  Eller ångrar mig, jag hade nog kunnat tänka mig att vara ledare men jag bryr mig alldeles mycket om vad folk tycker och alldeles för osäker för att våga vara ledare.

  Jag vet faktiskt inte om hon är så värst snygg, de beror på vad man har för smak. Haha, ni har tur med vältränad vikarie då.. Om du sett andra avenyn så är väl våra gympavikarier mer lik Greger där ;) men ändå, vilka svin! Och säkert säger dom så bara för att impa på kompisarna!

  Haha, trygg ;) Själv känner jag mig som ett nervvrak med social fobi ;) Avundas dig och alla andra med bra självförtroende och som har lätt att skaffa vänner :)

  Svar: Fast "lätt att skaffa vänner" är JÄTTEFEL! Shit, jag är världens surkärring, argbigga och bitterf*tta IRL. Skojar INTE. Är asjätteskitsvartsjuk så jag hatar typ alla tjejer ;) Är helt anorlunda såhär via internet. (Eller aa, till viss del.) *Hemsk människa*
  Nej men jag "hatar" typ alla vid första anblicken men så fort man märker att "aha, hon var ju trevlig!" så blir det annorlunda. Alla som känner mig tycker att jag ska spänna av, hahaha och framför allt "lätta tyglarna" åt min kille (FAN HELLER!) haha x)

  Jag kom på mig själv inför en muntlig redovisning att VA?! Varför ska man stå där och dö? Vara nervös, tror att alla vill en illa osv? Så jag tog mig en halv minut och stod och tittade på varje elev, en i taget. Ingen, nej INGEN av dem hade "jag vill döda dig" eller "hoppas du gör bort dig" i blicken. Ingen. Och istället för att stå och tappa bort sig och så kommer "eeeh" som ett brev på posten så bara håll käft när munnen vill säga "eeh" för då blir det en konstpaus. Och konstpauser är bevis på rutin = du får bättre självförtroende. Men mitt allra, allra bästa tips är att ALLTID vara först med att redovisa.

  Om det är likadant i din klass som det har varit i min klass så frågar läraren: "vem vill börja?" och alla stirrar ner i bänken. Men så sitter ju jag där och vevar för fulla muggar ;)

  På tal om att vara först. Alla i en grupp är delvis osäkra på att göra bort sig (iaf under en redovisning). Sedan de första gångerna har det blivit så att den som börjar liksom lägger hela ribban och alla tar efter - för att de inte vågar eller inte har tänkt på hur de ska göra i praktiken. Alltså nr börjar sitt föredrag med att säga "Jag ska prata om apor" och jag lovar - alla resernade kommer den lektionen börja med att säga "jag ska prata om..." SÅ lättpåverkade är vi. Därför har du ett SÄKERT kort att gå ut först. :)

  Det gäller att komma på lite "hemligheter" och vips, är det inte så farligt. 1. Börja 2. Kolla på alla = de vill inte döda dig. 3. Konstpauser istället för "eeh" och så vill jag avsluta med att säga att har du möjlighet så LÄGG NER pappret om du har ett sådant med dig. För märker du att det skakar, tappar man fokus dirket, blir mer nervös och så står man där och håller på att dö. (Är man dessutom först ut hinner man inte bli riktigt lika nervös.)

  OJOJ. snacka om att spåra ur här xD Hahaha, aja du kanske inte behövde mina "tips" men fingrarna började kuta runt på tangentbordet av sig själva ^^
  vinna.blogg.se

  2012-12-18 @ 20:36:53 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Haha, jodå, dina tips var jättebra för prickade in skitbra att redovisning är en stor ångestframkallande källa. Fast just nu har jag mest ångest över gymnasievalet men ändå ;) tipsen kommer användas! Fast kanske kommer ta ett bra tag till att jag vågar på riktigt. Du ska se mig innan en redovisning, skakar och hackar tänder och ser ut som jag ska svimma när som helst ;)

  Sluta hata! För det är såna som hatar som hatar mig x)

  Svar: Men jag hatar inte dej! :) Jag är snäll som fan (ehehe) när inte min kille inte är i närheten för då behöver jag ju inte se alla tjejer som konkurrenter och va rädd att han tycker att alla är snygga. Ooh, nu är vi nere på min "djupa sida" (den som är ungefär lika djup som en tesked, för övrigt). ;)
  Jag kan tänka mig det och det är inget konstigt. Men visst känns det tryggare när man vet att nästan alla andra också är nervösa. Den tanken tycker jag gör en lite tryggare. För erkänn att du inte är ensam om att få nervösa samanbrott inför redovisningar? Det måste finnas fler i din klass ju! :)

  Du, angående gymnasieval. Jag mer eller mindre "blundade och pekade". Det blev florist och jag har ALDRIG ens plockat blommor i hela mitt liv och dessutom är jag inte särskilt feminin, så nej. Efter tre dagars "bråkande" med både elever och lärare så fick det bli NV - varför? För att en kompis gick där. Det är precis så man INTE ska göra. Jag ville gå hästhållning, men ville inte pendla (då skulle jag inte hinna rida ändå och att ha dem uppstallade där hade vi inte råd med) så då, ett år senare, tänkte jag att "nej, nu jävlar ska jag våga gå fordon!". Jag hade dött om jag visste att jag skulle gå fordon, som ensam tjej dessutom, för bara något år sedan. Men det gav mig ett självförtroende plus konskap inom det området. Så jag klagar inte. Jag säger inte att du ska välja fordon (haha) men jag säger att du inte ska göra om mitt (mina) misstag! Är du osäker rekommenderar jag en "plugglinje" typ samhäll eller natur (vet att det inte heter så längre, men ändå) för det ger en bredare grund som du sedan har nytta av när du (lagom till döden) vet vad du vill bli.

  Shit, jag känner mig som en mamma/syster/kurator/lärare/något annat. xD
  vinna.blogg.se

  2012-12-18 @ 23:23:39 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Jag tror jag är den enda som blir så himla nervös men är nog inte den enda nervösa.

  Säääkert är du snäll ;) Nä men jag tror att du inte ens nästan behövt vara rädd för att din kille skulle tycka jag var snygg, mest för åldersskillnaden, haha! :D

  Men asså, mitt problem är nog inte vad jag vill gå de är mest att jag har svårt att skaffa vänner och här är de svårt att få bort en stämpel när man väl fått en för de är liksom inte att komma till en ny klass och tro att man kan få en "nystart."

  Men asså, hur gammal är du egentligen för om du har ponny och tävlar den men gått gymnasiet klart som jag uppfattar det?

  Svar: Du, folk (även du är jag säker på!) försöker ju dölja hur nervösa de är!
  Ja, jag är skitsnäll, hahah (; Haha, alltså jag kan ju tycka att tjejer ser bra ut. Alla har ju olika smak och även om jag gillar någons utseende så ändrar ju inte det min sexualitet. Det stör jag mig på att folk alltid ska stämpla en för att man uppskattar hur någon ser ut. Vi tjejer måste uppmuntra varandra mer och ge beröm om vi tycker någon är fin osv. Men genast blir man stämplad.

  Så det är klart att jag blir #%#&¤! om till och med JAG tycker någon ser riktigt bra ut! :P Men jag kan väl hålla med, att jag hoppas inte han tycker du är snygg (inte för att va elak) men just pga ålserskillnaden. Jag vet inte hur gammal du är heller men gissar på att du går i 8-9an? Antagligen 9an vilket betyder runt 15 år? Jag är 21 (och ett halvt, hahaha, - och gick alltså gymnasiet i 4 år pga NV först och FP sen - medan min kille är 24) så det vore inte bra om han tyckte nästan 10 år yngre tjejer såg bättre ut än de i hans ålder. Men nu är ju inte kanske 15-åringar mitt största hot. För övrigt kommer jag nästan alltid bättre överens med yngre (tjejer). Blir lätt kompis med dem, men det är väl för att jag är så omogen själv. Jag känner mig jämngammal x)

  Jag har tävlat avd B i fler år än vad jag tävlade avd A. Så är det om man inte har föräldrar som vill engagera sig. Så när jag tog körkort kunde jag åka när, vart och hur jag ville (när jag har råd) - awesome! Och helt själv, så nästan inget finns dokumenterat ><'
  vinna.blogg.se

  2012-12-19 @ 14:53:01 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  De är synd att de är så att man blir stämplad direkt, liksom första intrycket boom stämplad. Mer beröm till folket!

  Hahahahah, lite peddovarning nästan över ;) Fyfan, fyra år? Själv kommer man knappt orka tre år... Men alltså, är gymnasiet som grundskolan eller va? När jag frågar mina få kompisar som går/har gått gymnasiet får jag bara flummiga svar som att dom var lediga hela tiden eller nåt..
  Tycker inte du verkar omogen, kanske inte en sida man visar men ändå så verkar du faktiskt mogen, eller nåt ;)

  Trist att inte ha dom åren på bild, tur att du inte är en guldfisk iaf för du kan minnas dom iaf ;) Hoff, dålig humor börjar man få nu också...

  Svar: Ja, helt sjukt. Någon är klädd i svart = emo. Men i själva verket kanske han/hon precis har varit på begravning. Vem är man att döma egentligen? Sjukt...
  Mjo, lite va xD Fast det skiljer hela 12 år på min farmor och farfar, haha :P

  Vad jag vet om gymnasiet är detta: Gymnasiet är INTE grundskola. Grunskolan är 1-9, och de påstår att gymnasiet är frivilligt. NEJ, det är inte frivilligt. Gör du inte på gymnasiet är du körd framöver, skojar inte. Alla kräver fullständiga betyg - oavsettom du vill bli något och plugga vidare eller om du söker jobb. Det är alltid trevligt med slutbetyg.

  Andra påstår även att gymnasiet är "individanpassat för bästa möjliga blablabla" det är också bullshit. Det är JOBBIGT för skolan att anpassa sig till eleverna (jag gick "specialutformat program närliggande fordonsprogrammet" eftersom jag la in hästkurser då jag mer eller mindre krävde att praktisera på hästgårdar). Så det kan uppkomma tjafs om man har önskemål - men det är bara att kriga för dem!

  Ja, jag var ledig mycket. Framför allt i första året av 1an på FP - men det så konstigt. Jag läste ju hela NV i ettan så jag hade fullständiga betyg i kärnämnena. Detta betydde att jag inte behövde läsa dem igen och då slapp jag alla kärnämnena i FP1an, som sagt (Jag var ledig halva veckan. asgött!) men de som går ett program fullt ut är oftast inte lediga så mycket. Det måste bero på något isf. Alla kurser (som det heter på gymnasiet) består av olika poäng; 50 och 100 är de vanligaste. Detta har jag för mig står för antal timmar kursen består av. Så schemaläggs det mer tid än vad kursen är på så kan det leda till att man blir ledig ibland. Men det känns lite väl optimistiskt att hoppas på det.

  Går man typ samhäll eller natur (alltså någon mer plugginriktad linje) så blir inte skillnaden från högstadiet till gymnasiet så himla stor. Det blir mer som ett steg vidare. Men därefter om du går något praktiskt som du är intresserad av så känns det lite som himmelriket att sitta på lektion. Jag minns hur jag ibland tänkte "HA, och nu har jag lektion!" och så gick man igenom elsystemet på Volvo 740 t ex :P Kändes ärligt talat ganska slätt från att plugga kemi eller tyska ^^

  Hoppas inte mitt blir för luddigt och hoppas jag svarar på det du undrar. Har du fler frågor så BRING IT! :D Fast, tänk på att jag är asgammal så det har ju hänt litegrann sedan jag gick där, även om det känns som igår. Sen så vet jag inte hur det fungerar på typ omvårdnad, djurvård eller barn och fritid t ex, för där har jag ju ingen erfarenhet. :)

  Ja, det är jättetråkigt! Hade helst viljat ha filmer från alla tävlingsrundor... :/ Man glömmer ju otäckt mycket ändå faktiskt. HAHA, natthumor kanske? ;D
  vinna.blogg.se

  2012-12-19 @ 23:58:37 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Nån får hyffsat bra betyg=pluggis, tjej som har bra självförtroende och tycker hon sj är snygg=hora

  Men hallå, har aldrig fattat vad som är den avgörande faktorn som gör att vissa är "coola" och vissa inte?

  Men eftersom jag fortfarande är under 20 spelar det roll hur gammal min kille får vara, över 18=skandal! Tar man sig över 20 strecket så kan man gifta sig med en 56-åring om man så vill ;)

  Haha, jag ska kanske välja teknik eftersom man kan bli allt de jag velat bli (ingenjör, pilot, sen nå designer/arkitekt grejs). Men de är en jävligt tung linje enligt min brorsa som gått den och jag är inte så sugen på 3 år av rent pluggande ;) Men finns inget praktiskt i stan som jag hade kunnat tänka mig, eller de vore estet isf men inte blir de nå jobb av de, gå man fordons kan man ju bli mekaniker eller nåt annat bra men estet är ju bara..blöö ;)

  Ja man glömmer ju för mycket, mest dom saker man egentligen inte vill glömma och minst dom saker man vill gräva ner och aldrig mer komma ihåg.. Men jag kan komma ihåg så sjuka saker som samtal jag haft med någon när jag var 8, men inte saker som vad jag åt igår eller när man slutar skolan varje dag

  Svar: Eller hur. Men för att var sk populär måste man leva upp till vissa grejer: 1. (OTROLIGT VIKTIG PUNKT!!) Man får INTE ha finnar. Finnar = inte populärt. 2. Köra över andra och visa sig sk "tuff" inkl skita i skolan. 3. bra självförtroende (eller iaf tillsammans med sin flock vilket innebär LÅTSAS ha bra självförtroende). Sjuka jävlar...

  Så sant! Där satte du verkligen hammaren på spiken(?). Jag personligen tycker att åldersgränser är ganska äckligt. Det skiljer ju alltså 3 år på mig och min kille och det är näästan så det är för mycket, haha xD Så förstår verkligen inte dem runt 20 som gillar dubbelt så gamla män..? Uuuh...

  Oj lite småjobbig sits därja. Lärarna är ju faktiskt oftast det viktigaste. Får man bra lärare som kan förklara så blir ju även svåra grejer lätta. Men det kan man ju aldrig veta innan. Ja, man kan bli mekaniker om man vågar ta bort saker för att byta ut dem och få ihop skiten igen :P

  Nej tack otäckt! Minnet är rätt sjukt. Och vad som är bevisat är ju att ju mer man lär sig desto mer "tappar man" inom något annat område. Annars blir man som t ex Rainman som minna precis allt = inte "frisk". Så då kan det ju kännas konstigt att gå i skolan och tränga bort andra - kanske mer betydelsefulla - minnen. Fast, så ser nog inte skolverket på det hela. ^^
  vinna.blogg.se

  2012-12-20 @ 17:48:51 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Göm inte punkt nummer 4: Om du är tjej är smink oerhört viktigt och endast en sminkfri dag per termin är tillåten. 5: Använd aldrig samma kläder mer än tre dagar per termin, helst bara två gånger och med minst tre veckors mellanrum!

  Jag tycker också att stora ålderskillnader är "obehagliga" och förstår inte hur en 20-åring som precis blivit "vuxen" och är i början av sitt liv vill vara tillsammans med en 50-åring som vill heelt andra saker med sitt liv, sen känns de lite småäckligt nästan :S Men ju äldre man är, desto större ålderskillnad är accepterad. Är man 10 skulle ju aldrig ett förhållande med nån som är ens tre år äldre funka, om inte den äldre var extremt omogen eller 10 åringen är extremt mogen men förhållandena när man var 10 var ju ändå typ nån vecka som längst så ingen skulle ändå bry sig. (om man inte heter Nellie Berntsson förstås) Men är man 30 skulle ett förhållande med nån som är fast 50 år kunna funka(?).

  Får väl se, man måste väl byta linje om de inte funkar ;) Haha, har ingen koll som du märker ;)

  Måste googla på Rainman.. Men erkänn att det hade varit liiite coolt att komma ihåg allt och ha som ett stort arkiv i skallen och sen plockar man fram minnen när man vill!! Tänk att minnas drömmar, jag kommer ihåg mina max 10 min och vill jag komma ihåg dom längre måste jag typ skriva ner nånstans hela drömmen ;) Men marddrömmarna å andra sidan, kommer ihåg varenda en och jag verkar ha problem med apor för de är ofta apor med ;)

  Svar: Sant, så sant! Ang. punkt 4: den sminkfria dagen MÅSTE vara på en studiedag!
  Eller hur. Undrar varför det är så egentligen? Har inte tänkt på det det på det sättet förr, men så himla sant... Är någon tolv och tillsammans med en tioåring så kollar ju folk direkt när de vet om åldersskillanden, men som sagt en 30- åring och en 50-åring är nästan okej. Konstig. Fast NBs förhållanden är ju inte så seriösa, men det kan man ju inte heller "kräva"/förvänta sig. Barn måste vara barn, enligt mig :P

  Ja precis, och passa på att byta så tidigt som möligt för att underlätta för dig själv om du inte blir nöjd. Men det löser sig, ska du se :)

  Hahaha, apor? :P Själv minns jag en mardröm när jag var liten (yngre än 10) som handlade om en björnunge, annars är de nog ganska "djurfria". Ja, det hade varit sjukt gött att minnas allt - tänk att slippa plugga och få högsta betyg jämt! Smidigt att gå i skolan då :) Men denna snubbe "Rainman" som han kallas, kan ju inte göra fysiska saker istället som t ex att knyta skorna eller ta hand om sig själv. Så om jag får välja är jag nog rätt nöjd med att inte minnas en del saker ;)
  vinna.blogg.se

  2012-12-21 @ 00:51:52 | URL: http://lecheval.blogg.se
  Annamaria

  Jo barn ska vara barn, och barndomen tar slut så snabbt så man ska vara barn så länge man kan. Jag saknar min barndom när man fick klä sig hur skönt som helst och leka och ha bara roligt hela tiden. Känns som de enda barn vill nu för tiden är att vara tonåringar vilket är obegripligt i mina ögon då tonårstiden suger, man är bara förvirrad och är i en slags mellanfas där man inte räknas som vuxen men ska bete sig vuxet :S

  Läste lite om den där Rainman och fler med autisktiska och sjukdomar som gör så man får sånna där "superhjärnor" och deras hjärnor funkar väl så att dom har deras talang i det centret som styr "vanesaker" som att gå, cykla och äta och därför är det så lätt för dom att göra sin superkraft men inte att äta eller vardagssysslor.. Och då kanske jag ändå väljer att kunna leva ett normalt liv utan att nån måste ta hand om en och de enda man faktiskt kan är att räkna eller komma ihåg allt..

  Svar: Jag håller med dig i varenda stavelse! Ta vara på barndomen - slipp alla problem; de kommer när de kommer ändå. Onödigt att "locka fram" dem...
  Ja, jag som tycker synd om alla hela tiden tycker jättesynd om dem. Men å andra sidan kan de ju ha stooor användning för sin "talang" så man borde inte tycka synd om dem utan behandla dem som människor - som jag antar att de vill bli behandlade - som vem som helst, fast efter sina förutsättningar!
  vinna.blogg.se

  2012-12-21 @ 22:34:11 | URL: http://lecheval.blogg.se


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.