• START
 • ALECCIS
 • PÄRLA
 • LILLIS
 • A = ohalt = motionering

  Jag fick order om att skritta Aleccis så fort hon är ohalt i skritt och börja rida när hon även är ohalt i trav. Idag var hon helt ohalt i både skritt och trav samt diverse andra rörelser. Så jag tänkte att hon skulle få sig en promenad men eftersom jag har en tid att passa så skulle det bli knappt om både Pärla och Aleccis skulle ut, samtidigt som jag vill hinna med båda och hur löser man det då? Jo, Aleccis som handhäst på Pärlas skrittur. Sagt och gjort. Dessvärre förstod inte Aleccis detta med att stanna utanför, stå still och vänta även att ingen håller i henne så hon tog ju självklart en upptäcktsfärd på egen hand... Jag och Pärla följde efter. Aleccis valde att plumsa igenom snön och rå sig högst upp på "berget", och fortsatte allra längst ner, längst bort på andra sidan, igenom hage efter hage. Suck. Men längst ner fick jag tag på henne. Och det var ju lagom kul att plumsa tillbaka igen för jag gick nämligen bredvid då. När vi var bakom, innan jag fick tag i henne, så kom ju jag och Pärla efter (jag satt på då), så Pärla la ju såklart in rallyväxeln och stack - i snö, nedforsbacke och dolda stenar... Behöver kanske knappt nämna att då gäller också "i krig och kärlek är allt tillåtet". Hua, försökte bromsa på alla möjliga sätt och faktiskt, precis innan den mest steniga delen fick jag ner henne i, ja men inte full fart iaf. Stark häst. Som sagt så fick jag ju tag i Aleccis och sen skrittade vi en sväng. Det gick bra så nu vet jag att även hon klarar att va handhäst! :)


  Kommentarer


  Kommentera inlägget här:


  Namn:
  Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)

  URL/Bloggadress:

  Kommentar:

  Trackback

  Aleccis

  Aleccis Van De Nachtegaele är min tävlingshäst. Det är ett sto född 2000 efter Opium De Laubry - Alcatraz. Vi tävlar i hoppning tom 120 cm och H90 i fälttävlan.

  Pärla

  Pärla 2855 heter min själsfrände. Hon är en fjording född 1990 efter Sindarve Tulling 143 - Bure 53. Vi har tillsammans startat Fjord-SM i hoppning och hon var min "tävlingsponny" förut.

  Lillis

  "Lillis" är mitt senaste tillskott. Han är en Welsh partbredvalack (wmn/swb) född 2011. Han är efter Stendyssen's Diablo RWM 61 - Chess 880. Så småningom kommer han vara till salu.